В десет области на страната е обявен жълт за силен

...
 В десет области на страната е обявен жълт за силен
Коментари Харесай

Седмицата започва с предупреждения за силни ветрове и интензивни валежи от дъжд

 

В 10 области на страната е разгласен жълт за мощен вятър.

Това са областите Бургас, Варна, Добрич, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. В тези области ще духа мощен южен вятър, с пориви 15-20 м/сек. В Хасково е в действие предизвестие и за интензивни превалявания от дъжд – 20-30 мм.

Температурите ще се намаляват,  само че ще останат по-високи от нормалните за интервала – минималните ще са сред 5° и 10°, в Източна България – малко по-високи, в София – към 6°, преобладаващите оптимални – между 12° и 17°, в София – около 12°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще духа мощен, краткотрайно и плевел южен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 17°. Температурата на морската вода  е 7°-9 °. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще отслабва.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг.  Условия за обилни превалявания има основно в Рило-Родопската област. Ще духа мощен, предиобед и плевел вятър от югозапад; следобяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 6°, на 2000 м – към 0°.

През идващите дни – 13 и 14 февруари, ще се задържи най-вече облачно време. Валежи ще има на по-малко места и ще са по-малко по количество. С насочване и увеличаване напразно във вторник от северозапад, а в сряда от север-североизток, температурите ще се намалят още.

Инфо: БТА/НИМХ
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР